Maas & Waal Topfit 
week 1 
De eerste week 
Tussendoortjes en drinken
Basis voorraad 
Boodschappenlijst week 1 
Dag 1 
Dag 2 
Dag 3 
Dag 4 
Dag 5
Dag 6
Dag 7
week 2
week 3
week 4
Hoe nu verder 
Wat kan je verwachten  
De eerste week zal makkelijker gaan dan je zou verwachten. Je komt er achter dat je heerlijk eet en geen honger zal hebben. Maar natuurlijk moet je ook wennen aan deze manier van eten. Misschien vind je het wel eng dat je weer " vetten" mag eten, na al die jaren  "mager " te hebben gegeten. En ook je lichaam zal moeten afkicken van  suiker. 
Haal genoeg tussendoortjes van de lijst in huis zodat wanneer je trek krijgt je daarop kan terug vallen. Zoek uit de lijst tussendoortjes datgene uit wat jij lekker vindt! Het is belangrijk dat eten een feestje is! 
Al na 24 uur heb je de meeste suikers opgebruikt. Je bloedsuikers zijn gezakt. Je zal merken dat je behoefte aan zoetigheid verdwijnt. Wanneer je zin hebt in een tussendoortje vraag jezelf dan goed af of je honger hebt of dat het een gewoonte is.
Toch is het niet alleen zonneschijn. Je kan de eerste dagen namelijk last krijgen van afkickverschijnselen van de suiker. Dit merk je doordat je bv hoofdpijn kan krijgen, zwaar gevoel in de benen, moeheid, weinig energie . Dit gevoel gaat gelukkig snel over en is niks om je zorgen over te maken!  Je lijf is aan het afkicken en hier moet je echt even doorheen. Gelukkig is er genoeg wat je kan doen om dit gevoel te verminderen:
Neem ruim zout in je eten!
Slik 2-3 keer daags opneembare magnesium (let op niet elke soort magnesium werkt!)
En neem s'ochtends na het opstaan in een glas warm water met daarin een 1/2 theelepel LoSalt Jodium. Doe dit later op de dag nogmaals.
Je hoeft NIET bang te zijn dat je te veel zout binnen krijgt.
De weegschaal 
Wanneer je begint met Maas & Waal Topfit ga je jezelf wegen, schrijf dit op. Meet ook de omtrek van je middel, heupen en bovenbenen. Maak eventueel foto's van jezelf in ondergoed. Op deze manier kan jij goed bijhouden hoeveel je afvalt en hoeveel cm jij verliest. Ga NIET vaker dan 1x per week op de weegschaal staan.
De hypnose 
Luister minimaal 3x per week de hypnose. Wil je hem vaker beluisteren? Dan is dat geen probleem! Neem er de tijd voor, zorg dat je niet gestoord wordt. De hypnose duurt 23 minuten.
Tussendoortjes
Voor een optimaal resultaat houd je het bij maximaal 2 tussendoortjes per dag. Neem alleen iets als je echt trek hebt. Wees daar van bewust, is het gewoonte of echte trek.
  • 4 plakjes ham of rosbief 
  • handje cheesepops (te koop bij jumbo 
  • 1 bifiworstje 
  • 4 blokjes kaas, 48 plus 
  • 1 babybel kaasje 
  • 6 plakjes komkommer met 2 el kruidenkaas 
  • zoute haring 
  • 1 kippepootje 
  • 1 gevuld ei met 1 tl mayonaise en wat pesto 
  • 1 zaden en pitten cracker (raw food te koop bij ah en jumbo 
Drinken 
 Zorg dat je voldoende drinkt, 2 liter per dag is voldoende
  • Water, met en zonder koolzuur 
  • Thee, kruidenthee, rooibos thee  
  • koffie evt met scheutje slagroom (geen melk )
  • Limonade van Teisseirre (ah jumbo) 
  • Bouillon 
  •  evt een glas witte droge wijn bij een speciale gelegenheid (pas op de alcohol zal extra hard aankomen
Basisvoorraad 
Om te bakken:
Olijfolie
Roomboter
Kokosolie 
Dressing:
Zaanse mayonaise
Olijfolie extra vergine
Azijn 
Smaakmakers:
Peper
Zout
Mosterd
Citroensap
Zoetstof (natrek vloeibaar)
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Kaneel
Knoflookpoeder
Tijn
Italiaanse kruiden
Bouillonblokjes kip, rund, groente

Diversen:
Slagroom, opgeklopt en ongezoet
Suikervrije limonade (teisseire)
Cacaopoeder, pure cacao zonder toegevoegde suiker
Zure augurken
Zaden & pitten crackers (raw food ah en jumbo)
Kijk zelf hoeveel je nodig hebt van elk product, afhankelijk of je gezin of partner ook mee eet. De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon.
  • Hüttenkäse 
  • Bloemkool 
  • Kruidenroomkaas 
  • Roomkaas 
  • Gerookte zalm
  • Avocado 
  • (ijsberg) sla 
  • Eieren 
  • Avocado 
  • Bacon 
  • Ui 
  • Zuurkool 
  • Hamblokjes 
  • Japanse groentemix 
  • Soya saus (kikkoman 
  • Creme fraiche 
  • Ham 
  • Broccoli 
  • Mascarpone 
  • Witlof 
  • Andijvie 
  • spinazie 
  • Spekjes 
  • Geraspte kaas 
  • Griekse Yoghurt 
  • Pompoenpitten 
  •  Courgette spaghetti
  • Blikje tonijn 
  • Komkommer 
  • Diepvries aardbeien 
  • kokosmelk (geen light) 
  • Karbonade 
  • kipfilet blokjes
  • Pindakaas (zonder suiker) 
  • Moot vis (kabeljauw of zalm) 
  • Salami 
  • Lijnzaad (gebroken) 
  • Tauge 
Ontbijt Hüttenkäse-Rijstepap 
2PORTIES (OOK VOOR MORGENOCHTEND)
Schep voorzichtig 200 gram hüttenkäse, 1/2 theelepel kaneel, in een kom. Klop 125 ml slagroom stijf en schep het voorzichtig door de hüttenkäsemengsel. Door er voor een extra bite een eetlepel zonnebloempitten of pompoenpitten door. Verdeel het over 2 kommen en bewaar 1 kom in de koelkast voor morgen. 
Lunch Maaltijdsalade 
Meng 100 gram ijsbergsla met 150 gram gerookte zalm of gerookte kipfilet en twee gekookte eieren in partjes.

Maak een dressing van 1 el Zaanse mayonaise met  1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit door de salade.
Diner Stampot rauwe andijvie 
Kook 150 gram bloemkool gaar. (tip koop diepvries bloemkool). Bak ondertussen 50 gram spekjes uit in een koekepanmet 1 theelepel roomboter.
Giet de bloemkool af en pureer het met 1/2 el roomkaas naturel. Het beste gaat dit met een staafmixer.

Schep of stamp er 100 gram fijngesneden andijvie door samen met de spekjes en het bakvet. Strooi er 50 gram kaas  over heen. Breng het eventueel nog op smaak met peper of een mespuntje mosterd.
Ontbijt 
Pak de Hüttenkäse rijstepap van gisteren uit de koelkast, roer het even door. Eet smakelijk!
Lunch Omeletrol zalm 
Klop  2 eieren los met 1/2 eetlepel slagroom, peper en zout. Voeg er  1 eetlepel dille  aantoe. Bak de omelet . Haal de omelet uit de pan en besmeer het met 1 eetlepel kruidenroomkaas. Verdeel er  100 gram gerookte zalm, 2 grote slabladeren over het midden van de omelet. Snij een 1/2 komkommer in plakjes of linten en leg het er boven op. Rol de omelet op en snij in stukken. Deze omelet kan ook prima koud gegeten worden dus makkelijk mee te nemen naar je werk! 
Diner Courgette spaghetti met tonijn 
Doe de inhoud van 1 blikje tonijn op olijfolie in een zeef en laat het uitlekken. Vind je tonijn niet lekker dan kan gerookte kip ook.

Verwarm in een wok, of ruime pan, 2 eetlepels kruidenroomkaas, zout en peper. Schep de tonijn of kip er door heen en laat het al roerbakken warm worden. Voeg dan 200 gram courgette spaghetti  toe (kant en klaar te koop bij de supermarkt in het versvak of zelf te maken met een spirelli. Warm het nog 1 minuut door. Serveer direct met wat geraspte kaas.
Ontbijt Chocolade Mousse 
Meng in een blender 1/2 avocado (of 75 gram diepvriesblokjes avocado) , 100 ml kokosmelk (géén light variant, 1 eetlepel cacaopoeder en 1 snuf kaneel .

Doe er eventueel wat zoetstof door hen en wat opgeslagen slagroom op. Eetsmakelijk!
Lunch Eiersalade (2 porties ook voor morgen) 
LoKook 4 eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water en pel de eieren. Snij ze in stukjes.  Snij of hak  een klein uitje  fijn. Snij een 1/2 komkommer  in kleine stukjes en doe het er doorheen.

Roer er  2 eetlepels Zaanse mayonaise door met 1 tl mosterd, zout en peper en een eetlepel bieslook. Verkruimel 4 plakjes uitgebakken Bacon doorheen.

Meng alles goed door elkaar en bewaar een portie voor morgen
Spinazie met karbonade 
Bak de karbonade in 1 eetlepel roomboter. 

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak hier een klein uitje in ringen tot de ui glazig is. Roerbak 200 tot 300 gram spinazie  zodat deze geslonken is.
Doe er tot slot  1 eetlepel kruidenroomkaas door en laat de roomkaas goed meewarmen.
Schep alles op je bord.
Ontbijt Smoothie 
Meng in de blender of met een staafmixer  3 middelgrote aardbeien, 1 kleine avocado, 100 ml kokosmelk en water tot de gewenste dikte.

Drink meteen op. 
Lunch Eiersalade 
Pak de eiersalade van gisteren uit de koelkast en geniet van je lunch! 
Ovenschotel met zuurkool 
Verwarm de oven op 200 graden (of hetelucht of airfryer op 180 graden)
Laat 200 gram zuurkool uitlekken.

Klop  1 ei los in een kom. Meng er 50 ml creme fraiche  doorheen, peper en zout. Schep er 100 gram hamblokjes (de overigen kan je invriezen), 125 gram champignons,  in plakjes en de zuurkool door. Vet een ovenschaaltje in met roomboter en vul het met de zuurkoolmengsel. Strooi er 50 gram geraspte kaas  overheen. 

Bak de ovenschotel 45 minuten in de oven of 30 minuten in de airfryer.
Ontbijt Smoothie 
Meng in de blender of met een staafmixer  3 middelgrote aardbeien, 1 kleine avocado, 100 ml kokosmelk en water tot de gewenste dikte.

Drink meteen op. 
Lunch Omelet
Klop in een kom 2 of 3 eieren  los met 1 el verse slagroom.
Schep er een handje rucola en een handje geraspte kaas doorheen.

Verwarm 1 eetlepel roomboter in de koekenpan, doe het beslag in de pan en bak de omelet aan beide kanten. 
Witloflasagne 
Verwarm de oven op 200 graden (of hetelucht of airfryer op 180 graden)
Maak van 3 stronkjes witlof  de blaadjes los. Leg 2 laagjes witlof in een kleine ovenschaal. Bestrijk  1 plak ham met kruidenroomkaas  en leg de ingesmeerde plak op de witlof en bestrooi met kaas. Maak zo meer lagen totdat de witlof op is. Sluit af met geraspte kaas. Bak het 15 tot 20 minuten in de oven goudbruin.


Ontbijt Pap
Meng  4 eetlepels slagroom  met  2 eetlepels gebroken lijnzaad , 8 eetlepels water (of meer), 1 flinke klont roomboter en zoetstof. Warm de pap 1,5 minuut op vol vermogen in de magnetron of al roerend in een pan. Mix de pap daarna met een staafmixer en laat de pap nog even staan totdat hij dikker is.
Lunch broodje gezond ham/kaas
Leg 4 bladeren sla plat op je werkblad.Doe er een dun laagje kruidenroomkaas op. Beleg ze met plakken ham, kaas en salami. Leg daar boven op flinterdunne plakken tomaat. Rol ze strak op en prik er een cocktailprikker doorheen 
Diner Broccoli met Vis 
VKook  200 gram  broccoli gaar. Bak  1 flinke vismoot (bv kabeljauw of zalm)  in 1 eetlepel roomboter. Kruid de vis naar eigen smaak.

Doe de broccoli op je bord en bedek het met  2 plakken kaas (volvet),  doe de vis er naast.


Ontbijt Pannenkoeken
Mix  2eieren met 125 gram mascarpone  tot een beslag. Bak in roomboter  hier dunne pannenkoeken van en beleg deze met kaas, of versier ze met een paar aardbeien in dunne plakjes gesneden.

Uit het beslag kan je zo'n drie a vier pannenkoekjes halen. 
Lunch maaltijdsalade
Meng 100 gram witlof  in in ringen gesneden met 150 gram gerookte zalm of gerookte kipfilet en 1  gekookt ei in partjes.

Maak de dressing van  1 eetlepel Zaanse mayonaise en 1 eetlepel Griekse yoghurt.
Schep de dressing door de salade. 
Diner Kipsate Roerbak 
Verhit kokosolie of olijf olie in de wok. Bak hier  150 gram kipblokjes goudbruin. Bestrooi de kopblokjes met 1/2 eetlepel kerriepoeder. Voeg een 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel sojasaus,1,5 eetlepel pindakaas zonder suiker, en 200 gram Japanse roerbakgroente  toe en roerbak 2 minuten. Voel 50 ml kokosmelk  toe en roerbak nog een minuutje. Schep er nog een handje  taugé  doorheen .
Wat kan je verwachten  
Gefeliciteerd! De eerste week met een geheel nieuwe manier van eten heb je volbracht! Je bent waarschijnlijk al een paar kilo afgevallen en misschien merk je ook wel dat je beter slaapt, meer rust in je hoofd hebt en dat je behoefte aan zoetigheid veel minder is geworden.

 
Wanneer je niet bent afgevallen kijk dan eens heel kritisch naar afgelopen week. Heb je echt niet gesmokkeld? Toch een koekje of zero frisdrank gedronken? Het is heel belangrijk dat je dit niet doet.
De weegschaal 
Komende dagen gaat de weegschaal nog verder dalen. Aan het eind van deze week of begin volgende week kan je een paar dagen van stilstand hebben. Dit hoeft niet zo te zijn. Is dit wel het geval? Geen paniek het komt vanzelf weer goed. Belangrijk is dat je niet smokkelt, geen koekje, geen dropje etc. Wees hier alert op. 
De hypnose 
Luister minimaal 3x per week de hypnose. Wil je hem vaker beluisteren? Dan is dat geen probleem! Neem er de tijd voor, zorg dat je niet gestoord wordt. De hypnose duurt 23 minuten.
Tussendoortjes
Voor een optimaal resultaat houd je het bij maximaal 2 tussendoortjes per dag. Neem alleen iets als je echt trek hebt. Wees daar van bewust, is het gewoonte of echte trek.
  • 4 plakjes ham of rosbief 
  • handje cheesepops (te koop bij jumbo 
  • 1 bifiworstje 
  • 4 blokjes kaas, 48 plus 
  • 1 babybel kaasje 
  • 6 plakjes komkommer met 2 el kruidenkaas 
  • zoute haring 
  • 1 kippepootje 
  • 1 gevuld ei met 1 tl mayonaise en wat pesto 
  • 1 zaden en pitten cracker (raw food te koop bij ah en jumbo 
Drinken 
 Zorg dat je voldoende drinkt, 2 liter per dag is voldoende
  • Water, met en zonder koolzuur 
  • Thee, kruidenthee, rooibos thee  
  • koffie evt met scheutje slagroom (geen melk )
  • Limonade van Teisseirre (ah jumbo) 
  • Bouillon 
  •  evt een glas witte droge wijn bij een speciale gelegenheid (pas op de alcohol zal extra hard aankomen
Basisvoorraad 
Om te bakken:
Olijfolie
Roomboter
Kokosolie 
Dressing:
Zaanse mayonaise
Olijfolie extra vergine
Azijn 
Smaakmakers:
Peper
Zout
Mosterd
Citroensap
Zoetstof (natrek vloeibaar)
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Kaneel
Knoflookpoeder
Tijn
Italiaanse kruiden
Bouillonblokjes kip, rund, groente

Diversen:
Slagroom, opgeklopt en ongezoet
Suikervrije limonade (teisseire)
Cacaopoeder, pure cacao zonder toegevoegde suiker
Zure augurken
Zaden & pitten crackers (raw food ah en jumbo)
Kijk zelf hoeveel je nodig hebt van elk product, afhankelijk of je gezin of partner ook mee eet. De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon.
  • Hüttenkäse 
  • Bloemkool 
  • Kruidenroomkaas 
  • Roomkaas 
  • Gerookte zalm
  • Avocado 
  • (ijsberg) sla 
  • Eieren 
  • Bacon 
  • Rode Ui 
  • Zuurkool 
  • Hamblokjes 
  • Koolraap 
  • Fetakaas 
  • Creme fraiche 
  • Kipfilet 
  • Broccoli 
  •  Slavink
  • gewone tomaten 
  • Vleestomaten 
  • spinazie 
  • Spekjes 
  • Geraspte kaas 
  • Griekse Yoghurt 
  • Bleekselderij 
  •  Groene Paprika
  • Blikje tonijn 
  • Komkommer 
  • Diepvries bosbessen
  • kokosmelk (geen light) 
  • Norivellen 
  • tartaar 
  •  Mierikswortel
  • Moot vis (kabeljauw of zalm) 
  • Bakje tonijn 
  • Sperziebonen 
  • Hele kip 
Ontbijt Pannenkoek
Zie het recept van gisteren 
Lunch Maaltijdsalade 
Meng 100 gram ijsbergsla met 75 gram gerookte zalm en 75 gram feta kaas en twee gekookte eieren in partjes.

Maak een dressing van 1 el Zaanse mayonaise met  1 eetlepel Griekse yoghurt en roer dit door de salade.
Diner Bloemkool met kaassaus
Kook 200 a 300 gram bloemkool gaar. (tip koop diepvries bloemkool). Bak ondertussen 50 gram 2 tartaartjes in een koekenpan met 1 eetlepel  roomboter. Bak 100 gram champignons mee.
Giet de bloemkool af en schep het op je bord.

De saus maak je door in een kom 2 el gare bloemkool te scheppen,  1 el kruidenroomkaas  en wat  geraspte kaas. Verdun eventueel met wat kookvocht of water. Maak dit fijn met de staafmixer.

Giet de saus over de bloemkool heen op je bord.


Ontbijt Uitsmijter
Bak 3 eieren in 1 el roomboter op de manier dat jij lekker vindt. Leg 100 gram plakken ham  op je bord en daarop het ei. Bestrooi met peper en zout. Eet smakelijk!
Lunch sushi
Meng 100 gram bloemkoolrijst in een kom met 50 gram naturel roomkaas en 1 theelepel mierikswortel. Leg 2 norivellen op je werkblad. Schep in het middel van elk normvel een flinke schep bloemkoolrijst, verdeel dit keurig van links naar rechts. Leg hier boven op de vulling van bv lange repen komkommer, of gerookte zalm. Rol de normvellen op en snij in stukken. Je hebt nu ongeveer 12 stuks. Aan 6 stuks zal je genoeg hebben, vries het restant in.
Diner Tuna melt
Verwarm de oven. voor op 200 graden. Doe de inhoud van 1 blikje tonijn op olijfolie in een zeef en laat het uitlekken.

Meng het vruchtvlees van 1 avocado  met de stukjestonijn en  2 stengels bleekselderij  fijn gesneden en  1 klein rood uitje  gesnipperd. Doe hier  50 gram kaas  geraspt, 3 el mayonaise, peper en zout naar smaak doorheen.

Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi het met wat geraspte kaas. Zet het 20 minuten in de boven tot de kaas mooi gesmolten is en goudbruin van kleur.
Ontbijt Smoothie
Meng in een blender avocado (of 100 gram diepvriesblokjes avocado) , 100 ml kokosmelk (géén light variant, 1 eetlepel blauwe bessen. Vul aan met water tot de gewenste dikte.

Lunch Gevulde tomaat
2 porties: Verwarm de oven op 200 graden. Snij het kapje van  2 grote vleestomaten  er af en schep met een scherp mesje de pitten eruit. Zet de tomaten in een ovenschaaltje . verdeel er 2 eetlepels mayonaise,  50 gram geraspte kaas over de twee tomaten. Neem  2 eieren  en breek in iedere tomaat een ei. Verdeel weer  50 gram geraspte kaas  over en bestrooi het met wat oregano. Zet het 40 min in de oven. Dit gerecht kan je ook ochtends of avonds klaar maken, koud is het ook heerlijk! 
Sperziebonen met kip
Bak de kipfilet gekruid met paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout, in 1 eetlepel roomboter. 

Kook  200 gram sperzieboontje  beetgaar. Snijd  50 gram belegen kaas  in blokjes en snijd  1 tomaat in blokjes. Giet de sperzieboontjes af en doe het kaas/tomaatmengsel erbij. Roer het op een zacht pitje even goed door zodat de kaas smelt. Schep het mengsel naast de kip op je bord
Ontbijt Eieren
Bak  8 plakken bacon (ook 4 voor de lunch voor morgen) in wat roomboter. Leg 4 plakken  op je bord.
en houdt 4 plakken apart. Bak  2 eieren  in het bakvet van de bacon. Leg de eieren op de bacon en serveer er een 1/2 avocado bij. 
Lunch Gevulde tomaat
 Eet de gevulde tomaat van gisteren.
Spinazie met vis 
Bak een  ruim portie witvis of zalmfilet in 1 eetlepel roomboter.

Doe een scheut olijfolie in een wok en roerbak  200 gram spinazie, 1 teentje knoflook.  Roer er 2 eetlepels  kruidenroomkaas  doorheen.


Ontbijt Yoghurt
Doe 150 gram Griekse yoghurt in een bakje, voeg er  2 eetlepels slagroom  aan toe. Eet het met 1  eetlepel amandelschaafsel (niet meer!) 
Lunch Maaltijdsalade
Meng  100 gram ijsbergsla  met  75 gram fetakaas, 1/2 groene paprika in blokjes en  4 plakken gebakken bacon,  door elkaar.

Maak de dressing van 1 eetlepels Griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise . Doe er wat kruiden naar smaak doorheen.
Kip uit de oven 
Verwarm de oven op 200 graden
Recept voor 2 keer
Kruid  1 hele of 2 halve kippen met vel  met paprikapoeder en kerriepoeder. Zout en peper.  leg de kip in de ovenschaal en besprenkel hem met olijfolie. Bak de kip in 45 minuten.  Eet er een groene salade van  komkommer, 1/2 groene paprika en ijsbergsla bij. 


Ontbijt Chocomelk
Meng in een mok 1 el cacaopoeder met wat zoetstof en een scheutje kokend water. Als de cacaopoeder is opgelost doe je er een flinke scheurslagroom bij en 2 el kokosolie. Roer het goed door en vul aan met heet water. 
Lunch Koude kip
Eet de koude kip van gisteren aangevuld met wat komkommer, sla en olijfolie. 
Diner Broccoli met slavink
Kook  200 gram  broccoli gaar. Bak  1 slavink in 1 eetlepel roomboter.

Doe de broccoli op je bord en bedek het met  2 plakken kaas (volvet),  doe de slavink er naast.


Ontbijt Hüttenkäse
 Schep 100 gram hüttenkäse in een bakje en schep er voorzichtig 2 eetlepels slagroom door heen. Doe er 1 eetlepel (niet meer!!)  blauwe bessen  door heen.
Lunch Ham-Preiquiches
Genoeg voor 12 stuks. Per lunch eet je er 2. De rest kan je invriezen en gebruiken wanneer je weinig tijd hebt om een lunch te maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop  10 eieren  los in een ruime kom en voeg er  140 gram gerookte hamblokjes, 200 gram fijngesneden prei, 2 teentjes knoflook, 100 ml creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder en zout en per naar smaak aan toe.
Verdeel het beslag over de muffinvorm (siliconenmuffinvorm is hiervoor ideaal) en druk het beslag met de achterkant van een lepel aan. Bak de quiches in 25-35 minuten goudbruin. Haal ze uit de vorm en laat ze ondersteboven afkoelen.
Diner Stamppot zuurkool
Kook  100 gram bloemkool  samen met  50 gram koolraap gaar. Bak ondertussen  50 gram spekjes uit in 1 theelepel roomboter.  Giet de groente af en stamijn met 1 theelepel roomboter. Schep de spekjes er doorheen.

Laat  200 gram zuurkool  uitlekken en schep het door de pure en warm het nog even door. Eet er  een halve rookworst bij. 
Wat kan je verwachten  
Hoe het komt week ik niet maar week 3 is een " gevaarlijke " Week. Je bent waarschijnlijk afgevallen en tot nu toe ging alles goed. Zo goed zelfs dat je denkt dat je misschien wel een keer kan "cheaten" .  Dit is echter geen goed plan, nu je dit weet val jij gelukkig niet in deze valkuil! Deze week is juist belangrijk om deze manier van eten je nog meer "eigen" te maken.
 
De weegschaal 
Aan het einde van de tweede week of ergens in de derde week zal je een paar dagen hebben dat je even " stilstaat" qua afvallen. Wanneer je niet elke dag op de weegschaal staat zal je dit niet in de gaten hebben, doe je dit echter wel dan kan je in paniek raken. Denken van wat doe ik fout, of ik kan nu wel weer koekje eten ik val toch niet af. Onthou echter dat een paar dagen stilstand heel normaal is en er ook echt bij hoort.

Wanneer jij je opmeet zal je merken dat de cm's wel blijven afnemen. Er verandert dus nog steeds wel degelijk iets. Na deze "stilstand" wanneer je gewoon doorgaat met de weekmenu's ga je ook gewoon weer verder afvallen.  Dus geen paniek! Your still going strong!!
De hypnose 
Luister minimaal 3x per week de hypnose. Wil je hem vaker beluisteren? Dan is dat geen probleem! Neem er de tijd voor, zorg dat je niet gestoord wordt. De hypnose duurt 23 minuten.
Tussendoortjes
Voor een optimaal resultaat houd je het bij maximaal 2 tussendoortjes per dag. Neem alleen iets als je echt trek hebt. Wees daar van bewust, is het gewoonte of echte trek.
  • 4 plakjes ham of rosbief 
  • handje cheesepops (te koop bij jumbo 
  • 1 bifiworstje 
  • 4 blokjes kaas, 48 plus 
  • 1 babybel kaasje 
  • 6 plakjes komkommer met 2 el kruidenkaas 
  • zoute haring 
  • 1 kippepootje 
  • 1 gevuld ei met 1 tl mayonaise en wat pesto 
  • 1 zaden en pitten cracker (raw food te koop bij ah en jumbo 
Drinken 
 Zorg dat je voldoende drinkt, 2 liter per dag is voldoende
  • Water, met en zonder koolzuur 
  • Thee, kruidenthee, rooibos thee  
  • koffie evt met scheutje slagroom (geen melk )
  • Limonade van Teisseirre (ah jumbo) 
  • Bouillon 
  •  evt een glas witte droge wijn bij een speciale gelegenheid (pas op de alcohol zal extra hard aankomen
Basisvoorraad 
Om te bakken:
Olijfolie
Roomboter
Kokosolie 
Dressing:
Zaanse mayonaise
Olijfolie extra vergine
Azijn 
Smaakmakers:
Peper
Zout
Mosterd
Citroensap
Zoetstof (natrek vloeibaar)
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Kaneel
Knoflookpoeder
Tijn
Italiaanse kruiden
Bouillonblokjes kip, rund, groente

Diversen:
Slagroom, opgeklopt en ongezoet
Suikervrije limonade (teisseire)
Cacaopoeder, pure cacao zonder toegevoegde suiker
Zure augurken
Zaden & pitten crackers (raw food ah en jumbo)
Kijk zelf hoeveel je nodig hebt van elk product, afhankelijk of je gezin of partner ook mee eet. De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon.
  • Hüttenkäse 
  • Bloemkool 
  • Kruidenroomkaas 
  • Roomkaas 
  •  Hollandse roerbak groente
  • Avocado 
  • (ijsberg) sla 
  • Eieren 
  • Bacon 
  • Rode Ui 
  • Prei 
  • italiaanse wokmix 
  • Koolraap 
  • witte kaas 
  • Creme fraiche 
  • Gehakt 
  • Broccoli 
  •  Shoarma
  • gewone tomaten 
  • Vleestomaten 
  • spinazie 
  • Spekjes 
  • Geraspte kaas 
  • Griekse Yoghurt 
  • Crackers (raw food) 
  •  Groene Paprika
  • Blikje tonijn 
  • Komkommer 
  • Diepvries bosbessen
  • kokosmelk (geen light) 
  • Hamburgers 
  • Slagroom 
  •  Courgette
  • Moot vis (kabeljauw of zalm) 
  •  Witlof
  •  Mascarpone
  • Halve kip
Ontbijt Crackers
Beleg 2 a 4 lijnzaadcrackers (The rawfood)  met roomboter. Beleg het met  Kaas, ham, plakjes komkommer, avocado  
Lunch Omelet
Deze omelet eet je koud dus je kan hem ook prima meenemen naar je werk! Het recept is voor 2 dagen.

Klop in een kom  5 eieren met 1 eetlepel slagroom los met een garde of een vork. Breng het op smaak met kruiden en zout en peper. Schep er een flinke hand groente doorheen wat jij lekker vindt. (soepgroente of Italiaanse wok groente).

Verwarm 1 eetlepel roomboter in een pan en schenk de helft van het beslag in de pan. Bak de omelet aan twee zijde mooi bruin. Bak daarna de tweede omelet.

Rol daarna de omelet op en verpak het in vershoudfolie. Leg de omelet van morgen in de koelkast wanneer de omelet is afgekoeld . Neem de andere omelet mee naar je werk of eet meteen op .
Diner Roerbak
Bak 50 gram spekjes met 1 eetlepel roomboter in een wok, voeg er200 gram prei aan toe. Schep het om totdat de prei knapperig gaar is.

Schep de spekjes en de prei uit de pan en hou het apart. Bak in het bakvet nu 150 gram gehakt rul. Maak het op smaak met peper en zout. Schep de prei en de spekjes door het gehakt en roer er 1 eetlepel crème fraîche doorheen. Bestrooi er tenslotte wat kaas overheen.




Ontbijt Crackers
Beleg 2 a 4 lijnzaadcrackers (The rawfood)  met roomboter. Beleg het met  Kaas, ham, plakjes komkommer, avocado   
Lunch Omelet
Pak de omelet van gisteren uit je koelkast. 
Diner Shoarma
Bak een portie shoarma naar keuze in 1 eetlepel boter en een scheut olijfolie in de koekenpan. Je kan de shoarma zelf kruiden of gekruid kopen (let dan wel op de Kha)

Leg op je bord  100 gram ijsbergsla, plakjes komkommer en een half uitje fijngesnipperd.
Schep hier bovenop de shoarma.

Maak je knoflooksaus van 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse Yoghurt. Doe er naar smaak 1 of 2 teentjes geperste knoflook doorheen. 
Ontbijt Chocolade Mousse
Meng in een blender 1/2 avocado (of 75 gram diepvriesblokjes avocado) , 100 ml kokosmelk (géén light variant, 1 eetlepel cacaopoeder en 1 snuf kaneel .

Doe er eventueel wat zoetstof door hen en wat opgeslagen slagroom op. Eetsmakelijk!

Lunch Gevulde tomaat
Mix een blikje tonijn op olijfolie  met mayonaise en een beetje knoflookpoeder.
Maak het fijn met een staafmixer.

Snij het kapje van de vleestomaat en haal de pitjes er uit. Vul de tomaat met je tonijnmengsel. Je kan dit ook los meenemen naar je werk en daar ter plekke je tomaat vullen.
Spinazieschotel 
 Kook eieren hard in 8-10 minuten. Kook 125 gram spinazie gaar. Ondertussen snijd je 125 gram tomaten in plakjes. Roer de 25 gram hüttenkäse door de uitgelekte spinazie en breng op smaak met wat peper en zout. Bak 125 gram gehakt rul in 1 eetlepel roomboter. Schep de gehakt ook door de spinazie.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Spoel de eieren koud af, pel ze en hak ze grof of snijd ze in plakjes.
Maak laagjes in een niet te grote ovenschaal. Begin met een dun laagje spinazie, plakjes ei en plakjes tomaat. Bestrooi met majoraan (of oregano) en een laagje kaas. Herhaal dit en eindig met kaas.
Bak de spinazie tomaat ovenschotel in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30-40 minuten gaar. Heerlijk simpel en smakelijk
Ontbijt Eieren
Bak  4 plakken bacon  in wat roomboter. Leg 4 plakken  op je bord.
 Bak  1 ei in het bakvet van de bacon. Leg het ei op de bacon en serveer er een 1/2 avocado bij. 
Lunch Maaltijdsalade
Dit is voor 2 porties. Meng 200 gram witlof  in ringen gesneden met 200 gram witte kaasblokjes, een halve komkommer in blokjes en een half rood uitje gesnipperd. 

Doe als dressing een lekkere olijfolie er doorheen of maak een sausje van 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse Yoghurt, 1 eetlepel italiaanse kruiden .
Roerbak met vis 
Bak een  ruim portie witvis of zalmfilet in 1 eetlepel roomboter.

Doe een scheut olijfolie in een wok en roerbak  200 gram Hollandse roerbakgroentes  Roer er 2 eetlepels  kruidenroomkaas  doorheen.


Ontbijt Hüttenkäse
Doe 100 gram Hüttenkäse in een bakje, voeg er  2 eetlepels slagroom  aan toe. Eet het met 1  eetlepel bosbessen(niet meer!) 
Lunch Maaltijdsalade
Eet de salade van gisteren. 
Stampot 
Bak 50 gram spekjes in 1 eetlepel roomboter. Snipper er een klein uitje doorheen en laat  de ui zacht en glazig worden. Kook ondertussen 300 gram koolraap gaar. Giet de koolraap af en stamp het met 2 eetlepels slagroom.  Roer de spekjes en het ui samen met het bakvet door de stampot.


Ontbijt Chocomelk
Meng in een mok 1 el cacaopoeder met wat zoetstof en een scheutje kokend water. Als de cacaopoeder is opgelost doe je er een flinke scheurslagroom bij en 2 el kokosolie. Roer het goed door en vul aan met heet water. 
Lunch Soep
Dit recept is voor 2 dagen. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en laat hierin 1 ui gesnipperd  glazig worden. Voeg  1 flinke courgette in blokjes toe. Maak het op smaak met twee teentjes knoflook en een eetlepel basilicum. Voeg een 1/2 liter kippenbouillon toe ( van bouillon blokje), voeg 100 ml slagroom toe en laat het 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem eventueel op smaak met wat peper. Bestrooi de soep . 
Diner Broodje Cheesburger
Bak m4 plakken bacon in 1 theelepel roomboter.  Leg op je bord twee grote bladeren (ijsberg) sla. Leg de bacon op het midden van de bladeren.

Bak 2 hamburgers  in het overgebleven bakvet Laat er een plak kaas overheen smelten. Leg hamburger met kaas op de sla. Beleg de hamburger naar smaak met plakjes augurk, tomaat en ui. Doe er als laatste een dot mayonaise op en dek het af met een sla blad.


Ontbijt Pannenkoek
 Mix 2 eieren met 125 gram mascarpone  tot een beslag. Bak in roomboter  hier dunne pannenkoeken van en beleg deze met kaas, of versier ze met een paar aardbeien in dunne plakjes gesneden.

Uit het beslag kan je zo'n drie a vier pannenkoekjes halen. 
Lunch Soep
Eet de soep van gisteren. 
 
Diner Stamppot Rauwe andijvie
Snijd 100 gram  bloemkool in roosjes en kook met een snufje zout voor 10 minuten. Giet af en bewaar kookvocht.
Bak 50 gram spekjes in een koekenpan in 1 eetlepel roomboter Vet niet afgieten, dit gebruik je voor de puree.
Pureer de bloemkool samen met de hüttenkäse tot één geheel. Gebruik een beetje kookvocht om smeuïg te maken.
Was en snijd 150 gram andijvie in kleine reepjes Voeg de andijvie, kaas en spekjes (inclusief vet) toe aan de puree. Even doorroeren en opwarmen.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Eet smakelijk 
Wat kan je verwachten  
Je zit al weer in de vierde week! Inmiddels ben je goed gewend aan het eten zonder suikers en weet je ook steeds beter buiten de deur wat je wel en niet moet eten. Deze vierde week is voor de meeste mensen een gemakkelijke week. 
 
De weegschaal 
In de vierde week is het afvallen waarschijnlijk weer lekker aan het doorzetten. Wanneer je dit eetpatroon blijft doen zal je gemiddeld rond de kilo per week afvallen, wanneer je veel overgewicht hebt kan het zelfs meer zijn. Belangrijk blijft dat je niet gaat smokkelen!

Wanneer jij niet afvalt ga dan na of je echt de juiste producten eet, of je niet te veel Griekse Yoghurt eet of dat je misschien toch een enkele keer smokkelt. Vaak zie ik terug dat mensen toch bv nog een cappuccino drinken, of iets extra's eten. Niet doen, dit is zonde, je bent juist zo goed op weg!
De hypnose 
Luister minimaal 3x per week de hypnose. Wil je hem vaker beluisteren? Dan is dat geen probleem! Neem er de tijd voor, zorg dat je niet gestoord wordt. De hypnose duurt 23 minuten.
Tussendoortjes
Voor een optimaal resultaat houd je het bij maximaal 2 tussendoortjes per dag. Neem alleen iets als je echt trek hebt. Wees daar van bewust, is het gewoonte of echte trek.
  • 4 plakjes ham of rosbief 
  • handje cheesepops (te koop bij jumbo 
  • 1 bifiworstje 
  • 4 blokjes kaas, 48 plus 
  • 1 babybel kaasje 
  • 6 plakjes komkommer met 2 el kruidenkaas 
  • zoute haring 
  • 1 kippepootje 
  • 1 gevuld ei met 1 tl mayonaise en wat pesto 
  • 1 zaden en pitten cracker (raw food te koop bij ah en jumbo 
Drinken 
 Zorg dat je voldoende drinkt, 2 liter per dag is voldoende
  • Water, met en zonder koolzuur 
  • Thee, kruidenthee, rooibos thee  
  • koffie evt met scheutje slagroom (geen melk )
  • Limonade van Teisseirre (ah jumbo) 
  • Bouillon 
  •  evt een glas witte droge wijn bij een speciale gelegenheid (pas op de alcohol zal extra hard aankomen
Basisvoorraad 
Om te bakken:
Olijfolie
Roomboter
Kokosolie 
Dressing:
Zaanse mayonaise
Olijfolie extra vergine
Azijn 
Smaakmakers:
Peper
Zout
Mosterd
Citroensap
Zoetstof (natrek vloeibaar)
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Kaneel
Knoflookpoeder
Tijn
Italiaanse kruiden
Bouillonblokjes kip, rund, groente

Diversen:
Slagroom, opgeklopt en ongezoet
Suikervrije limonade (teisseire)
Cacaopoeder, pure cacao zonder toegevoegde suiker
Zure augurken
Zaden & pitten crackers (raw food ah en jumbo)
Kijk zelf hoeveel je nodig hebt van elk product, afhankelijk of je gezin of partner ook mee eet. De recepten zijn gebaseerd op 1 persoon.
  • Hüttenkäse 
  • Bloemkool 
  • Kruidenroomkaas 
  • Roomkaas 
  •  Chinese roerbak groente
  • Avocado 
  • (ijsberg) sla 
  • Eieren 
  • Bacon 
  • Rode Ui 
  • Andijvie 
  • Snijbonen 
  • Knolselderij
  •  Rookworst
  • Creme fraiche 
  • Gehakt 
  • Broccoli 
  •  Zuurkool
  • Prei 
  • Zalmfilet 
  • Pecan noten 
  • Cherry tomaatjes 
  • Gewone tomaten 
  • Zure room 
  • spinazie 
  • Spekjes 
  • Geraspte kaas 
  • Griekse Yoghurt 
  • Crackers (raw food) 
  •  Groene Paprika
  • Oploskoffie 
  • Komkommer 
  • Mozzarella 
  • kokosmelk (geen light) 
  • Champignons 
  • Slagroom 
  •  Courgette
  • Gerookte zalm 
  •  Witlof
  •  Mascarpone
  • Kippendijfilet blokjes 
  • Koolraap 
  • Chiazaad 
  • (diepvries) aardbeien 
Ontbijt Cake
Bak deze cake eventueel al de avond van te voren. Verwarm de oven op 160 graden. Mix  100 gram roomkaas,  3 el slagroom, 4 eieren, 2 eetlepels roomboter, een snuf zout, een snuf kaneel en eventueel wat zoetstof naar smaak, door elkaar. Vet een platte ovenschaal in en schenk hier het beslag in. Laat het 60 min bakken. Laat de ontbijtcake eerst goed afkoelen voor je hem eet.

Hij is heerlijk met wat suikervrije jam en een toef slagroom, net een gebakje!
Lunch Avocado salade
Dit recept is voor 2 dagen. Snij  2 avocado's  in plakjes en doe dit in een schaal. Voeg daar  2 bollen mozzarella in plakjes aan toe . Snij  1 tomaat in plakes en scheur wat basilicum. Voeg dit aan de salade toe.
Sprenkel 2 theelepels rode wijnazijn en een eetlepel olijfolie over de salade. Bestrooi de salade met wat pompoenpitten. Wanneer je dit pit van de advocado in de salade bewaart zal deze niet verkleuren!
Diner Roerbak
Bak 150 gram kippendijfilet blokjes in een eetlepel boter in een ruime wok. Voeg er 200 gram Chinese roerbakgroente aan toe. Roerbak dit in 5 minuten gaar. Doe er een eetlepel sojasaus doorheen en laat het nog even sudderen. Schep het op je bord en bestrooi het met gebakken uitjes.




OntbijtCake
Ontbijt met de cake van gisteren 
Lunch Salade
Pak de salade van gisteren uit je koelkast. 
Diner Mexicaans
Bak 150 gram gehakt rul in een eetlepel boter. snij een groene paprika in blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Snipper een kleine ui en voeg dit ook toe. Roerbak het totdat de paprika zacht is. Mix het gehakt mengsel met een Mexicaanse kruidenmix, roer het goed om en zet het vuur uit.

Mix het vruchtvlees van een halve avocado met twee eetlepels creme fraiche tot guacamole. Maak het op smaak met zout en peper en een drup citroensap. Pak een diepe kom en doe hier 100 gram ijsbergsla in. Leg hier bovenop het gehaktmengsel, guacamole en een schep zure room.  Snij de overige helft van de avocado in plakken en leg die ook in je kom.  Geniet van je mexicaanse pokerbowl . 
Ontbijt Smoothie
eng in de blender of met een staafmixer  3 middelgrote aardbeien, 1 kleine avocado, 100 ml kokosmelk en water tot de gewenste dikte.

Drink meteen op.

Lunch Kip champignonsoep
Roerbak 125 gram champignons in een wok met olijfolie op hoog vuur. Voeg 1 kipfilet in blokjes toe samen met een teentje knoflook . Roerbak dit circa 2 minuten. Voeg 1/4 liter water en een half blokje kippenbouillon toe.  Doe er een halve eetlepel sojasaus en eventueel een halve eetlepel sesamolie bij. Laat het nog circa 3 minuten doorkoken. 
Zuurkoolgerecht 
 Bak 50 gram spekjes  in 1 eetlepel boter. Laat 250 gram zuurkool uitlekken in een vergiet. Haal de spekjes uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak hier 125 gram gehakt in. Maak het op smaak met kerriepoeder en peper. Schep de zuurkool door het gehakt met 1 eetlepel creme fraiche.  Schep de spekjes er door heen en warm het al roerend goed op. Schep het mengsel in je bord en bestrooi het met wat geraspte kaas.
Ontbijt Eieren
BaEet drie eieren zoals jij ze lekker vindt, een uitsmijter of een omelet. Bestrooi dit met wat kaas en voeg er eventueel wat groente naar smaak aan toe.
Lunch witlofsalade
Meng 100 gram witlof  in ringen gesneden met 100 gram gerookte zalm, een halve komkommer in blokjes en een half rood uitje gesnipperd. 

Doe als dressing een lekkere olijfolie er doorheen of maak een sausje van 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse Yoghurt, 1 eetlepel italiaanse kruiden .
Snert 
Schil 125 gram knolselderij en snijd de knol, 40 gram broccoli, 25 gram courgette en 25 gram prei in blokjes en doe het in een pan.
Kook 1/4 liter water en doe het samen met de gesneden groenten, laurierblaadjes en bouillonblokje in een pan en breng het aan de kook.
Kook de groenten totdat het beetgaar is en verwijder de laurierblaadjes. Pureer de groenten, doe de laurierblaadjes weer terug in de pan en zet het weer op het vuur. Snijd 1 schouderkarbonade in stukjes en de eenpersoons rookworst in plakjes.
Doe het in de pan en laat het 2 uur sudderen totdat de schouderkarbonade lekker mals is geworden.
Ondertussen bak je 50 gram spekblokjes crispy.


Ontbijt Hüttenkäse
Doe 100 gram Hüttenkäse in een bakje, voeg er  2 eetlepels slagroom  aan toe. Eet het met 1  eetlepel bosbessen(niet meer!) 
Lunch crackers
Eet 2 a 4 crackers (pitten en zaden ) en beleg ze met roomboter, plakjes kaas, ham, avocado. 
Stampot 
Bak 50 gram spekjes in 1 eetlepel roomboter. Snipper er een klein uitje doorheen en laat  de ui zacht en glazig worden. Kook ondertussen 100 gram koolraap gaar. Giet de koolraap af en stamp het met 2 eetlepels slagroom en 100 gram andijvie in fijne reepjes Roer de spekjes en het ui samen met het bakvet door de stampot.


Ontbijt Chiapudding
 Roer 100 ml kokosmelk, 1/2 theelepel vanille aroma, 2 eetlepels chiazaad en 2 pecan noten in stukjes door elkaar heen. Voeg er 1/2 theelepel koekkruiden of kaneel en zoetstof naar smaak doorheen en giet het in een glas. Laat het minstens 20 minuten opstijven in de koelkast (hoe langer hoe lekkerder) Je kan er eventueel opgeklopte slagroom bij eten.
Lunch Spinazie met zalm
Verwarm de oven op 200 graden. Vet een klein bakblik in met roomboter. Verdeel een flinke hand spinazie  en leg aan éen kant een halve zalmfilet met vel. Breek 1 ei  ernaast en bak dit 15 minuten.
Diner Bloemkool Carbonata
Verwarm de oven op 200 graden en vet een platte ovenschaal in. Kook 150 gram bloemkoolroosjes met een beetje zout beetgaar. (maximaal 3 minuten) verdeel de uitgelekte bloemkoolroosjes over de bodem van de ovenschaal. Bak 75 gram spekjes  met een klontje roomboter in de koekenpan. Haal de spekjes eruit en verdeel ze over de bloemkoolroosjes. Bak in het achtergebleven bakvet 50 gram gehalveerde cherry tomaatjes voor 5 minuten. Schep ze bij de bloemkool. Giet 35 ml slagroom  in de koekenpan en breng het aan de kook. Roer er 50 gram roomkaas doorheen en blijf roeren zodat de roomkaas gesmolten is. Zet het vuur uit en roer er 25 gram geraspte kaas doorheen en een eetlepel Italiaanse kruiden. Giet de saus over de bloemkool en zet het voor 30 minuten in de oven.


Ontbijt Mokkaroom
Meng in een kom 1/2 eetlepel oploskoffie met een klein scheutje kokend water en roer totdat de koffie is opgelost. Voeg 50 gram mascarpone , 1/2 theelepel vanille aroma en zoetstof naar smaak toe en roer het los. Klop in een andere kom 50 ml slagroom stijf en roer de slagroom door het mascarpone mengsel. Pak een schone kom en klop 2 eiwitten stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig door de mascarpone mengsel. Schep de mokkaroom in een glas. 
Lunch Omelet met Courgette
 Klop 2 eieren los met 1 theelepel dille, een snuf peper en zout.  Schaaf 5 lange plakken courgette met een kaasschaaf. Verhit 1 eetlepel roomboter in een koekenpan . Bak de linten courgette in 1 minuut en draai ze om. Giet het eibeslag er overheen en bak het circa 3 minuten. Bestrooi het met geraspte kaas en bak nog 3 minuten. Haal de omelet uit de pan en bestrooi het met een handje sla en klap dubbel. Je kan deze omelet ook makkelijk meenemen door hem af te laten koelen, daarna oprollen en in 3 stukken snijden. Verpak elk stk in huishoudfolie.
 
Diner Stamppot snijbonen
Snijd 100 gram  bloemkool in roosjes en kook met een snufje zout voor 10 minuten. Giet af en bewaar kookvocht.
Bak 50 gram spekjes in een koekenpan in 1 eetlepel roomboter Vet niet afgieten, dit gebruik je voor de puree.
Pureer de bloemkool samen met de hüttenkäse tot één geheel. Gebruik een beetje kookvocht om smeuïg te maken.
Was en snijd 150 gram snijbonen en kook ze gaar. Voeg de snijbonen, kaas en spekjes (inclusief vet) toe aan de puree. Even doorroeren en opwarmen.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Eet smakelijk 
Gefeliciteerd! Je vier weken zitten er op. Ik hoop dat het goed bevallen is en dat je op deze manier door blijft gaan met eten. Wil je nog meer afvallen dan adviseer ik je op deze manier door te blijven eten. Je kan de weekmenu's weer van vooraf aan gaan gebruiken. Je kan ook zelf recepten gaan bedenken. Onthou dat je genoeg vet toevoegt en dat er niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram in een product mag zitten. Ben je op gewicht en wil je niet verder afvallen? Dan kan je ook op deze gezonde manier blijven een. Vul dan je menu aan met een extra kopje koffie met slagroom, een extra toetje zoals mokkaroom of neem tussendoor een beker chocolademelk.

Wil je liever nieuwe weekmenu's? Dat kan ook! Geef dit aan door mij een mail te sturen via contact.

Wanneer je beluit toch weer meer koolhydraten toe te voegen doe dit dan langzaam en eet niet meer dan 50 gram koolhydraten per dag. Wanneer je meteen weer volop aan het brood, friet, pasta en rijst gaat of jezelf te buiten gaat aan koekjes chips en dergelijke dan gaan al je gezondheidsvoordelen weg. Zonde!
Verstuur
Thank you!

 Sarina Baas Training & Coaching

Van Mekerenstraat 4

Puiflijk6655 AM

06-52548860

info@sarinabaas.com

www.hypnotherapiemaasenwaal.nl


Thanks for subscribing. Share your unique referral link to get points to win prizes..
Loading..